Jimat minyak guna FuelPlus | 0196191048

Orang ramai kini mampu menarik nafas lega apabila mereka kini boleh menjimatkan wang untuk pembelian bahan api. Jika sekarang mereka terpaksa menggunakan perbelanjaan yang banyak bagi mengisi minyak ekoran harga petrol yang statik namun masalah itu dapat diselesaikan dengan penggunaan sejenis produk aditif berjenama FuelPlus. Jimat minyak guna FuelPlus | 0196191048

Produk keluaran syarikat CQ Bio Energy Sdn. Bhd. (CQ Bio) itu berupaya membantu pengguna kenderaan untuk mencapai tujuan berkenaan. Ketua Pegawai Eksekutif CQ Bio, Mohd. Haniff Ibrahim berkata, produk keluaran syarikatnya semakin diterima di pasaran lebih-lebih lagi permintaannya kini mendapat tempat dalam kalangan pemandu Grab. Jimat minyak guna FuelPlus | 0196191048

“Pemandu Grab mencari pendapatan sampingan dan menghadapi kos minyak tetapi apabila guna FuelPlus, minyak jimat dan mereka dapat untung lebih,”

Sekarang ini banyak produk penjimatan yang dijual di pasaran ada guna gajet dan sebagainya tetapi adakah produk semacam itu sesuai kerana jika hendak mendapatkan badan yang sihat dan kuat sekalipun bukannya kita menggunakan gajet sebaliknya, perlu memakan supplemen untuk mendapat kecergasan tubuh.

“Begitu juga kalau kita mahukan sesuatu yang terbaik untuk kenderaan. Selain dapat menjimatkan wang, kenderaan kita juga berada pada tahap yang baik,”

Diperbuat daripada kelapa sawit, FuelPlus tidak sesekali memudaratkan enjin kerana ia merupakan bahan bakar yang tidak melibatkan sebarang kesan pada enjin. Ini kerana bahan aditif berkenaan tidak seperti minyak pelincir yang sememangnya digunakan pada bahagian enjin

FuelPlus merupakan bahan tambahan bahan api yang direka untuk mengoptimumkan proses pembakaran pada sesebuah enjin apabila dihidupkan. “Ia dirumuskan menggunakan derivatif daripada kelapa sawit dan ditambah baik dengan rumusan terbaru bio-aktif. “Tenaga sebatian ini memberikan enjin satu kestabilan seperti ‘medan magnet’ membolehkan pergerakan dalaman enjin yang stabil.

“Produk ini telah diuji dan terbukti dalam menghasilkan keputusan yang ketara daripada segi pengurangan penggunaan bahan api, enjin menjadi lebih sejuk dan peningkatan daya pecutan,”

Selain pembakaran penuh, katanya, FuelPlus turut membantu proses desulfurisasi, membersih kebuk pembakaran dan mencegah deposit karbon pada kebuk pembakaran.

“Malah, dengan teknologi penstabilan molekul minyaknya itu, ia dapat mengurangkan pelepasan asap ekzos berbahaya sebanyak 25 hingga 30 peratus,” ujarnya.

FuelPlus didatangkan dalam bentuk tablet dan terdapat dua saiz – satu gram dan lima gram.

Harga jualan untuk tablet satu gram ialah RM30 untuk 24 tablet manakala untuk tablet lima gram, harga pasarannya adalah sama untuk enam tablet.

Cara penggunaan tablet FuelPlus, katanya, satu tablet satu gram dapat digunakan bagi ‘merawat’ 10 liter minyak petrol atau diesel.

Tablet ini perlu digunakan mengikut arahan yang kami berikan agar kenderaan akan dapat memanfaatkan faedah FuelPlus ini secara total.